SUOMEN ASUNTO-OSAKKEENOMISTAJAT R.Y. (SAO)

Finlands Bostadsaktieägare r.f.

Suomen Asunto-osakkeenomistajat ry:n (SAO:n) puheenjohtaja, varatuomari Patrick Lindgren pitää asumiskustannuksia liian kalliina ansiotasoon suhteutettuna. Hän olisi toivonut uudelta hallitukselta suurempia linjoja asuntopolitiikan hoitoon. Lue koko artikkeli (pdf).

SAOn Marita Närväsen kannanotto "Taloyhtiön renki - ei isäntä"(TS 20.2.2015) on saanut lukuisat osakkaat tarttumaan "kynään" ja luuriin. Asioiden esille nosto on todettu tärkeäksi.

Timo Merimaan erinomainen kannanotto Turun Sanomissa 28.2.2015 esittelee taloyhtiön toiminnassa juuri niitä osakkaille tärkeitä asioita, jotka mm. kaipaavat muutosta. Lue koko artikkeli (pdf).

Marita Närvänen osui naulan kantaan, kun hän 20.2.2015 Turun Sanomissa kirjoitti, että asunto-osakeyhtiön käyttämien ulkopuolisten palvelutarjoajien toiminta on liiketoimintaa, jossa he ovat velvollisia olemaan lojaaleja ennen muuta omalle työnantajalleen.Lue koko artikkeli (pdf).

SAO saa vastakaikua! -- Oheisena Joukon haastattelu Kiint. & Isännöitsijä-lehdessä. Erinomainen juttu!! Monien muiden joukossa. Lue koko artikkeli (pdf)

SAO:n Jouko Taskinen, Hallinto paisunut kuin pullataikina Lue koko artikkeli (pdf)

Lars Lundström, Putkien pinnoitteista ei liukene myrkkyjä Lue koko artikkeli (pdf)

Turun Sanomissa kevään kuluessa käyty vilkas SAO:n Marita Närväsen virittämä keskustelu poiki 10.4.2014 pääkirjoitus- ja artikkelitoimituksen päälliköltä Juhani Heimoselta osakkaita vaanivaa vaaraa koskevat terävät huomiot. -- Yhä laajemminkin tunnustetaan tosiasia, että mitä totaalisempi on isännöitsijälle annettu valta ja tämän lekaan usein asettuvalle ja yhtä useasti omaa mukavuuttaan etusijalle asettavalle hallitukselle, sitä suuremmaksi käy riski menettää omaisuuttaan koskeva määräämisvalta. Monesti vastassa on taloyhtiön johto, jolla on taloyhtiön vastiketulot, varat ja vakuutuskorvaukset, joilla mällätä arvostelijansa nujertamiseksi. Eikä sitä tiedosteta, että tuomioistuinlaitoksen piirissä on liikaa niitä, jotka samaistuvat pikemmin taloyhtiön johtoon ja vieläpä moisella kerskailevat, kuin niitä, joilta heruu ymmärrystä käyttää lakia tuomarinohjeiden mukaisesti. Sama koskee oikeusministeriötä, joka kiinteistöliiton ja isännöintiliiton aloitteet nielemällä näyttää varauksetta asettuneen näiden kelkkaan. Esimerkki on OM:n sivustolta löytyvä ns. asunto-osakeyhtiölakiopas, joka orjallisesti toistaa kiinteistöliiton tulkintoja.

Englantilaisen historijoitsijan ja poliitikon Lordi Actonin toteamus, että "Valta turmelee, ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti.", on käynyt toteen. Siksi olisikin tärkeätä pian tarkistaa asunto-osakeyhtiölakia siten, että taloyhtiön tehtävät karsitaan vain siihen, mikä on kaikkein tarpeellisinta ja osakkaille tunnustetaan valta olla isäntä kodissaan. Mitä enemmän hankauspintaa, sitä enemmän on riitaa. Valitettavasti tie on pitkä ja mutkat monta, kun oikeusministeriö on ottanut suuntaa isännöinti- ja kiinteistöliittojen viitoittamalle tielle. Mutta SAO:ssa matkalle on lähdetty ja päämäärä on yhteinen. Lue koko artikkeli (pdf))

Oheisena otos Kiinteistö ja Isännöinti -lehden joulukuun numerosta (LIITE)

Jouko Taskinen Rakennuslehdessä 11.4.2013, Säädöstulvaa kasvattamalla ei rakentamista edistetä. Lue koko artikkeli (pdf)

HS 22.2.2013 Lue koko artikkeli (pdf)

Kuka valvoo, mitä isännöitsijä tekee? oheisen lehtileikkeen (LIITE 7)

SAO:n Jouko Taskinen, Kiire vaivaa lainsäädäntötyötä (LIITE 6)

SAO:n Lars Lundström, Hukataanko modernien menetelmien suoma etu? (LIITE 5)

Kylpyhuoneremontin vuoksi säästyneet kulut ennen ja nyt (LIITE 2)

Kiinteistö- ja Isännöinti 9-2012 SAO:n Lindgren, Asunto-osakeyhtiölaki susi (LIITE 1)

Isännöitsijä maksatti kalliin veneensä taloyhtiöiden asukkailla linkki sivulle.

Kauppalehden toimittaja Cilla Bose toteaa 25.9.2012, että vuoden 2013 alusta varainsiirtoveroon lisätään taloyhtiön velka. Kiristys tekee pahaa kulutukselle, ja lisää asumismenoja. Siksi SAO:ssa ajamme asunto-osakkaan ja asunto-osakeyhtiöiden talouden eriyttämistä sen sijaan, että osakkaan taloutta ja kotia ollaan nivomassa toisiinsa kuin konsanaan kommunalkassa. Tähän valitettavasti nykysuuntaus ummehtuneella kiinteistösektorilla on viemässä. -- Tulee siis asettaa salpa asunto-osakeyhtiöiden vastikkeidenkannolle ja velkaantumiselle. Ja riisumalla asunto-osakeyhtiöt monista toisarvoisista tehtävistään ja jakamalla ne sen sijaan osakkaille, jotka nykytekniikalla vallan hyvin niistä voivat vastata. Mitä vähemmän hankauskohtia on yhtäältä osakkaan ja toisaalta yhtiön tai toisen osakkaan kesken, sitä vähemmän riitaa.
Lue koko artikkeli (pdf).

Kiinteistö & Isännöinti 7/2012 Lue koko artikkeli (pdf).

Lainakorkoa peukaloitiin? "Hyvitys olisi paikallaan", Taloussanomat 20.7.2012 Lue koko artikkeli Taloussanomien sivulta

SAO:n Lars Lundström, Ohjeistuksen puute jumittaa putkiremontteja Kiinteistö ja Isännöinti 4/2012 Lue koko artikkeli (pdf).

Lukijakirjoitus "Valitkaa jämerä hallitus" Uusi Rovaniemi-lehdessä 30.3.2012 Lue koko artikkeli (pdf).

Jouko Taskisen kirjoitus Talouselämä 43/2011 Lue koko artikkeli (pdf).

Jouko Taskisen kirjoitus Vantaan Sanomat 7.12.2011 Lue koko artikkeli (pdf).

Jouko Taskisen kirjoitus HS 4.12.2011 Lue koko artikkeli (pdf).

Osakkaat perustivat liiton, Kauppalehti Lue koko artikkeli (pdf).

Saosta savolaisella huumorilla Lue koko artikkeli (pdf).

SAO rakentamassa vertaisverkostoa osakkaiden aktiivisuuden kasvattamiseksi taloyhtiöissä Lue koko artikkeli (pdf).

Jouko Taskisen kirjoitus HS 9.5.2011 Lue koko artikkeli (pdf).

Alma-Media noteerannut SAO:a asumisen juridiikkaa koskevissa haastattelujutuissaan. Oheisena Lapin Kansan, Pohjolan Sanomien ja Kainuun Sanomien sivuilla viime viikolla julkaistu remonttien kestoa koskeva juttu, joka on lienee ollutmyös Aamulehdessä ja Satakunnan kansassa.Lue koko artikkeli (pdf).

Saatu palaute vahvistaa epäilyt siitä, että arvioitua useammin taloyhtiöiden hallitukset muodostuvat sisäpiiristä hännystelijöineen. Näiden kesken tieto kulkee. Muut osakaat saavat tyytyä kerran vuodessa tarjoutuvaan osakkeenomistajan kyselyoikeuteen. -- Kaikki salailu asunto-osakeyhtiömuotoisessa keskinäisessä yhtiössä on nurinkurista. Asunto-osakeyhtiön hallinnon tulisi olla läpinäkyvää. Nykysääntely suorastaan houkuttelee omaneduntavoittelulle ja vilppiin. Lue koko artikkeli HBL:n sivulta

Osakkeen omistajien yhteisö aloitti uuden toimikauden - Kiinteistö ja Isännöinti 4-2011 Lue koko artikkeli (pdf).

18.05.2011 - "Nykyisännöinti tiensä päässä "- Talouselämä Jouko Taskinen Lue koko artikkeli (pdf).

14.03.2011 - "Korjausrakentamisessa korostuvat... "- Tapiolan lähiseudun asiakaslehti Jouko Taskinen Lue koko artikkeli (pdf).

13.03.2011 - "Asumisen kustannukset karkaavat käsistä" - HS Lue koko artikkeli (pdf).

"Laki ei paranna osakkaan omistaja-asemaa" - Kiinteistö ja Isännöinti 3-2011 Lue koko artikkeli (pdf).

"Osakeen omistajakin tarvitsee kuluttajasuojaa" - Kiinteistö ja Isännöinti 12-2011 Lue koko artikkeli (pdf).

"Asunto-osakeenomistajat tyytymättömiä uuteen lakiin" - Kiinteistö ja Isännöinti 12-2011 Lue koko artikkeli (pdf).

"SAO:n perustamisen taustoista" - Kiinteistöposti 2-2011 Lue koko artikkeli (pdf).

"Huolet painaa asunto-osakkaita" - Kiinteistöposti 1-2011 Lue koko artikkeli (pdf).

10.03.2011 - "Märkätiloista kohtuuttomat valvontakustannukset" - HS Patrick Lindgren ja Jouko Taskinen Lue koko artikkeli (pdf).

03.08.2010 - "Kiinteistöremonteissa saalistuksen makua" - HS Jouko Taskinen Lue koko artikkeli (pdf).

02.01.2010 - "Asunto-osakkaat kyykytyksen kohteena" - HS Lue koko artikkeli (pdf).

08.05.2007 - "Asunto-osakeyhtiöitä ei valvota Suomessa" - Kauppalehti Antti J. Ahonen Lue koko artikkeli (pdf).

Riina Takala kirjoitus - Kiinteistöposti 1-2010 Lue koko artikkeli (pdf).

Suomen Asunto-osakkeenomistajat ry (SAO):: Osoite :: Email: tsto@asunto-osakkaat.fi
Web DesignPowered by Quick.Cart